5 Mayıs 2015 Salı

RİMEL FIRÇALARI ve KAPLARININ TEMİZLİĞİ

Herkese Merhabalar..
Bugün bir çoğumuzun çöpe atmaya kıyamadığı yada ne işime yarar diye düşündüğü o şirin rimel fırçalarının temizliğinden ve neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz..
Neler mi ??   Şimdi güzel bir temizlemenin ardından kaşlarımıza ,kirpiklerimize bakım yağlarımızı rahatlıkla sürebiliriz.Üstelik kaş,kirpik bakım yağlarını saklamak bir o kadar sinir bozucudur.Niye mi? Unuturuz, üşeniriz.Her seferinde aç , boşalt ,sür ,topla :) İşte bu bakım yağlarımızı temizlemiş olduğumuz rimel kaplarına koyduğumuzda her an elimizin altında olurlar.Ayrıca içeriğini sevdiğimiz rimellerin fırçalarını sevmediğimizde de eski bir fırçayı yeni rimel de kullanabiliriz.Gelelim Temizlik işine !!!
MALZEMELER
--Rimel Kabı
--Bıçak
--Sıcak Su
--Bulaşık Deterjanı

Öncelikle temizleyeceğimiz rimel kabımızın o ucundaki plastikten kurtulacağız canlar.İçerisini rahat temizleyebilmek adına.Ben sizlerin görebilmesi için biraz kaldırdım ucunu.Bu işlemi sivri bir bıçak yardımıyla daha kolay yapabilirsiniz.

Çıkardıktan sonra ki hali ;
Şimdi bir kabın içerisine çıkardığımız plastik ucu,fırçayı ve rimel kutusunu koyuyoruz.Kabın içerisine ve her bir malzememize bulaşık deterjanı döküyoruz.Birkaç saat bu şekilde suyun içerisinde kalsın.Ben akşamdan yapıp ertesi güne kadar bekletiyorum.
Çeşmenin altında bol su ile yıkıyoruz.Eğer hala siyah akıyorsa bu işlemi bir kere daha tekrarlayabilirsiniz.
Sonucunda tertemiz bir rimel kabımız oluyor :)
O rocket maskaranın fırçasının rengi zaten beni benden aldı :)
Ayrıca bir şırınga yardımıyla bakım yağımızı içerisine koyabiliriz. Koyduktan sonra plastik ucu takmayı unutmayalım ki akma, bulaşma yapmasın !!!
Güzel bakımlı günleriniz olsun canlar ;) Sevgiyle Kalın ...

6 yorum: